Kunstlinks.dk

Moderne Skandinavisk Kunst

BILLEDKUNSTNER GITTE SKOVMAND

Gitte Skovmand

Billedkunstner Gitte Skovmand – Varme og menneskelighed.

Billedkunstner og Kunstpædagog Gitte Skovmand (f. 1967) udfordrer sig selv, ved at overføre en af fotografiets fordele ved at fastfryse et øjebliksbillede, og derefter omfortolke det i maleriet. Med mange lag udfordres kontrast begrebet til yderpunkterne af lys og mørke, transparente og kompakte lag. Hendes arbejde med kunsten er en leg og kamp med tema, motiv, farve og komposition. Hun arbejder ofte i serier af billeder og bruger fotos som oplæg til maleriet.

Udegangspunktet
Fortællingerne i Gittes værker tager udgangspunkt i samtiden og er fascinationen af samværet i det offentlige rum. Hun ønsker at beskrive øjeblikket og tilføje det harmoniske udtryk med kant og alvor.

Hendes værker er ofte tematiseret i forhold til hvilke emne der optager hendes liv. Miljø, natur, næste generations udfordringer, forurening, kærlighed, balance/ubalance i vores verden.  Gitte Skovmand - 2cv

Projekter
Gitte er ansat som underviser i UngNord Odense, et sted med kunstmiljøer for unge mellem 13 og 25 år, og så er hun initiativtager til mange kunst og kulturevents, bl.a. strikkegraffiti projekter og er nok mest kendt for den strikkede Citroen 2CV. Gitte er også illustrator hos forlaget Dansk Sang hvor hun har illustreret en række sanghæfter.

Gitte Skovmand er på 5 år medlem af kunstgruppen: ”Bad Timing”, hvor de har en årlig tematiseret fælles udstilling i Kunstbygningen Filosoffen Odense.

Kontakt til kunstner:
Gitte Skovmand
Muslingevej 35
5240 Odense Nø
Email: info@gitteskovmand.dk
Mobil: +45 2221 8885

Læs mere om hendes kunst på www.gitteskovmand.dk

Herunder et udvalg af hendes værker:

Gitte Skovmand
Gitte Skovmand
Gitte Skovmand