Kunstlinks.dk

Moderne Skandinavisk Kunst

KUNSTNER KIRSTEN OVERGAARD

Kunstlinks.dk Kirsten Overgaard

Akryl på lærred af Kirsten Overgaard

Kunstneren Kirsten Overgaard (f. 1964) er fra København, men bosat i Hesselager ved Lundeborg på Fyn. Udgangspunktet i hendes værker, er det klassiske landskabsmaleri, men bryder bevidst traditionen, ved at sammensætte brudstykker af forskellige motiver i det samme billede – det befordrer en skarp komposition.

Kirsten søger i motivet efter at opnå nerve og spænding og derved tvinge beskueren til at opleve landskabet på en helt ny måde. Hun er optaget af naturens kontraster; på den ene side, at male tynde, skrøbelige, vandfyldte laveringer, brudt af tykkere markeringer af maling, der forstyrrer roen og letheden, som en markant træstamme, klipper i det fjerne eller mytiske figurer, der pludselig står i billedfladen og trænger sig på.

Lyset spiller en vigtig rolle

Ikke som i det naturlige, planlagte lys, men i de enkelte elementers individuelle lys. Der er ikke tale om en fotografisk gengivelse af et landskab, men snarere et stemningsindtryk af et landskab, gerne med et nordisk farvevalg.

De forskellige elementer i hendes malerier forsøger at spejle de naturmæssige indtryk hun har fået via gåture, stilheden ved vandet eller en erindring om en stemning, eksempelvis fra Færøerne.

Kontaktinformation
Hesselagergårdsvej 39, Lundeborg
5874 Hesselager, Fyn

Telefon: +45 2572 7138
Mail: ko@kirstenovergaard.dk

Besøg hendes hjemmesider på www.kirstenovergaard.dk
Er et par af hendes værker herunder:

Kunstlinks.dk Kirsten Overgaard
Kunstlinks.dk-Kirsten-Overgaard